Minulý týden se Ondra Černý zúčastnil Mistrovství ČR v kategorii starších žáků, které se konalo na útulné kuželně na Konstruktivě Praha. Na turnaj konaný 22. a 23.4. jsme odjížděli s velkými nadějemi po vítězství v Poháru mladých nadějí. Nakonec z toho bylo 5.místo v sobotních stovkách a 5.-8. místo v nedělních sprintech. Ondra zahrál velmi dobře, ale chybělo trochu štěstí a svou roli sehrála i nervozita. V sobotu Ondra na 100HS porazil 449 kuželek. Na 1. dráze se trápil v dorážce (5 újezdů),v půlce měl 212 kuželek a vypadalo to všelijak.Na 2.dráze už potvrdil svou extra třídu výkonem 237 (bez újezdu). V součtu 449 kuželek stačilo na 5. místo, pouhých 7 kuželek od zlata (škoda neshozené existenční figury). Vítězem se stal Ondra Stránský z Vrchlabí – gratulace do Krkonoš.
Nejlepších 16 chlapců z 28 postoupilo do nedělního sprintu. Sprinty se hrají vyřazovacím systémem 5 hodů do plných a 10 do dorážky (na 2 drahách). Ondra nejdříve porazil Ondráčka ze Zábřehu 2:0 na dráhy. Ve čtvrtfinále ho pak čekal kamarád Franta Hejna z Náchoda. Šlo o hodně, postupující měl jistou medaili. Ondra začal ve velkém stylu a na 1. dráze nedal Frantovi šanci. Na 2. dráze dlouho vedl, ale tři hody před koncem Franta sundává „patnáctku“ a Ondra klackuje po otvírce středem. Dráhu prohrává o 4 kuželky a jde se do rozstřelu – 3 hody do plných. Tady už pracují nervy a Ondra shozených 12 kuželkách vypadává. Škoda je kulatý Ondra, dvě 5. místa nejsou špatný ale na medaile chyběl kousíček. Vítězem se stává Karel Beran z KO Česká Kamenice.
Zajímavostí je, že ze sobotních medailistů se nikdo nedostal druhý den ani do semifinále.,
Na závěrečném vyhlašování Ondrovi trochu zvedlo náladu, když od přítomné místopředsedkyně ČKA Naděždy Dobešové obdržel nominační dekret do reprezentace na Světový pohár žáků do německého Dettenheimu, který se bude konat 12.-14.5.2017. Takového malého MS se zúčastní 1 starší žák a 1 starší žákyně.
Ještě malá zmínka k pořadateli. Mistrovství mělo výbornou úroveň i díky skvělé organizaci pořádajícího klubu, včetně bezchybných rozhodčích. Loni v Kutné Hoře to bylo velice dobrý, ale na Konstruktivě to fakt nemělo chybu (teda kromě předraženého bufetu – příště s sebou vezmeme i Romču Kneifla a jeho bar).

(TČ)

Print Friendly, PDF & Email