Skvělého úspěchu dosáhl v neděli 5.3.2017 hořický kuželkář Ondra Černý. Stal se vítězem celorepublikového finále Poháru mladých nadějí v kategorii starších žáků a výborně tak reprezentoval hořické kuželky. Ondra odjížděl na finálový turnaj na osmidráhu do Olomouce s velkým bodovým náskokem, který si vybudoval výbornými výsledky na předchozích turnajích. Přesto nebylo finále pro Ondru vůbec jednoduché, protože se hrálo před bouřlivou kulisou (hořičtí fandové se rozhodně neztratili). V hledišti bylo okolo 120 diváků a nechyběl ani hodně hlučný buben.
Na začátku byly dráhy tradičně perfektně připraveny. Namazané kříže pomáhaly k výborným výkonům. Bohužel postupem času s usychajícími drahami se padavost trochu vytrácela, na což doplatily hráči na průběžném 2.-4. místě v celkovém hodnocení, kteří zůstali (i díky nervozitě) hluboko za svými možnostmi. Musím přiznat, že když Ondra nastupoval v poslední dvojici začal jsem být díky tomu hodně nervózní. Ale jak mi řekl v sobotu Radek Kroupa (po nedělním úspěchu už pan trenér :-)): „Když nebude mladej blbnout dá v pohodě 270“. Ondra se jeho radami řídil a hned od začátku pořádně tlačil na pilu. Nakonec z toho byl nejlepší výkon mezi žáky 281k (142+139k) bez újezdu!
Náš borec zaslouženě vyhrál v celkové klasifikaci se ziskem neuvěřitelných 193 bodů a průměrem 270k. Díky vítězství si zajistil i účast na květnovém světovém poháru žáků (obdoba MS, které se v této kategorii nehraje) v německém Dettenheimu, kde bude poprvé reprezentovat Českou republiku. Předtím ho čeká ještě mistrovství ČR v Praze na Konstruktivě, na které už se moc těší.
Ondra by chtěl touto cestou poděkovat svým trenérům K+K (Kroupa + Kroupa), rodině a všem svým fanouškům (a věřte, že jich není málo).
Držme palce Ondrovi v jeho dalším působení a zároveň doufejme , že jeho úspěch přivede k tomuto hezkému sportu i další mladé hráče, protože naše základna je opravdu úzká.

PMN 2016/2017 výsledky (64.8 KiB) 7.3.2017

2017 Bellatex Tour závěrečný zpravodaj (893.5 KiB) 13.3.2017

Print Friendly, PDF & Email