imag1127O minulém víkendu 30.-31.52015 se v Přerově uskutečnilo MČR neregistrovaných 4. členných družstev. Do Přerova postoupily i 3 družstva z Hořic: BASKET, TESPO a STS CHVOJKOVICE. Velká škoda, že TESPO svoji účast zrušilo. Některé „zaryté“ kuželkáře TESPA to muselo hodně mrzet, že nedali dohromady 4. hráče. Přece je to jenom vyvrcholení celé sezóny a v Přerově bylo dobře. Vím co říkám, byli jsme se tam s Joskou Langrem a  Zdeňkem Dymáčkem také podívat. Počasí nádherné, sedělo se venku pod deštníkem, kuželna nádherná 6-ti dráha, atmosféra skvělá, byli jsme přeci na Moravě, slivovice tekla proudem, jen to pivo, jen to pivo… Roman Kneifl by mohl vyprávět v noci ze soboty na neděli toho moc nenaspal. Samostatnou kapitolou byl Zdenda Měkota, který shodou okolností v sobotu slavil narozeniny, myslím že říkal 45.

Zdenda byl medovej, vláčnej, veselej no zkrátka moravské podnebí a trochu toho alkoholu, samozřejmě až po výkonu, mu udělalo dobře. Určitě se nebude zlobit když zde uveřejním video s jeho osobou, které danou náladu jen dokresluje. Myslel jsem si, že v neděli bude Zdeněk „out“ neschopen hraní, ale mýlil jsem se. Byl „ready“ a zahrál dobře, samozřejmě chtěl více jako každý, ale takové padavky jako v Hořicích to zase nebyly.

STS CHVOJKOVICE měli smůlu a dá se říci hned 2x. Den před MČR se jim zranil jejich klíčový hráč Patrik Palm za kterého zaskakoval Tomáš Bartoníček. V so. na něm byla vidět značná nervozita, nebo nerozehranost a sobotní výsledek tomu také odpovídal, v neděli to byla ale jiná a výkon 277 ho zařadil mezi „chvojkovickými“ na 1. místo. Do nedělního finále CHVOJKOVICE postoupili tak tak tak ze 17 místa, a museli nastupovat v 1. rundě již v 8:30 a to se po sobotní bujaré noci hraje špatně. Nakonec to stačilo na celkové 15. místo.

BASKET zahrál výborně, nikdo nezklamal a na druhou stranu musím říci ani nezazářil. Do nedělního finále postupoval z 5. místa a na 5. místě také skončil. Do poslední chvíle jsme si mysleli, že to dá i na placku,  2 družstva ze své rundy BASKET přeskočil, ale také 2 družstva z 2. rundy přeskočila BASKET. Na druhé místo chybělo pouhopouhých 10 kuželek. I přesto vynikající výsledek. Gratulace.

kissNa závěr snad jen to, že to byl nejen sportovní zážitek, ale také kulturní. My co jsme nemuseli brzy ráno vstávat a vydrželi do pozdních sobotních hodin, jsme navštívili restauraci Pivovar s vystoupením skupiny „KISS Moravian Girls„. Skvělý rockový zážitek se vším co ke KISS patří, již dlouho jsem na ničem podobném nebyl, jen škoda, že jsme dorazili jen na pár posledních songů. Když hráli „I Was Made For Lovin‘ You“ – husina. KRÁKORÁCI z Náchoda v čele s nehrajícím kapitánem Petrem Trudičm (mimochodem celkoví vítězové MČR) byli na na tuto akci nachystáni již dopředu. Skutečně skvělý zážitek.

Kompletní výsledky MČR neregistrovaných naleznete zde.


Print Friendly, PDF & Email